DU ER HER: FORSIDE > Barn af en alkoholafhængig

Gruppeforløb for voksne pårørende


Hør hvad gruppeforløb betød for Camilla og Svend 


Camilla
> 

Svend >

Min mor var alkoholafhængig hele min barndom, hvilket har haft store konsekvenser for mit liv. Da jeg blev teenager begyndte jeg blandt andet at skære i mig selv og tage piller for at komme væk fra virkeligheden.CAMILLA,
Barn af alkoholafhængig

Barn af en alkoholafhængig?


Alt for mange børn vokser op med en far eller mor der drikker, hvilket betyder at børnene ikke får de trygge opvækstvilkår, der bør danne basis for en sund voksentilværelse. Konsekvenserne er mange. De fleste børn af alkoholafhængige kan nikke genkendende til følelser som at bekymre sig for meget, at have koncentrationsbesvær, at have svært ved at indgå i kærlighedsrelationer, at føle sig anderledes og ikke at føle sig god nok.

Erfaringer viser, at det kan være en stor lettelse at tale med andre, som selv har oplevet konsekvenserne af at vokse op med en mor eller far, der har eller har haft et alkoholproblem. Derfor kan alle familiemedlemmer, også børn, henvende sig til et Lænke-ambulatorium for at få rådgivning. Som barn af en alkoholafhængig vil du blandt andet have mulighed for at deltage i familiebehandling, også selv om den/de drikkende ikke deltager i behandlingen. Det kræver dog din kommunes godkendelse.