DU ER HER: FORSIDE > Kollega til en alkoholafhængig

Kontakt

 

så er du et skridt nærmere et liv uden alkoholproblemer

KONTAKT OS NU >

Kollegaerne ser det og ved det, lang tid før chefen bliver opmærksom på det. Men da alkoholkulturen i Danmark er stærk, er det tabubelagt at tale med andre om, at deres alkoholforbrug er blevet for stort.

Kollega til en alkoholafhængig


Rundt om på arbejdspladserne er der i de seneste år sket stramninger på brugen af alkohol i arbejdstiden. Men det fjerner ikke alkoholproblemet hos den medarbejder, som drikker for meget uden for arbejdspladsen. Kollegaerne ser det, og ved det, lang tid før chefen bliver opmærksom på det.

Men da alkoholkulturen i Danmark er stærk, er det tabubelagt at tale med andre om, at deres alkoholforbrug er blevet for stort. Det er for eksempel svært at sige til en kollega :"Hør, jeg synes, du drikker for meget", for dels drikker de fleste danskere jo af og til, og dels anses det, som den enkeltes eget ansvar.

Men er du bekymret for, om en kollega drikker for meget, er første skridt på vejen et telefonopkald til en behandler eller rådgiver i Lænke-ambulatorierne. De kan rådgive om, hvordan man som kollega, og med en bevidst alkoholpolitik på arbejdspladsen, kan støtte en medarbejder med et alkoholproblem. Kontakt os her.

Læs også om Lænke-ambulatoriernes støttemuligheder til virksomheder